Onderhoud

  • Home
  • informatiepagina's
  • Onderhoud


Zó blijft TenCate tentdoek goed

Tien tips voor een nóg langere levensduur
 
Een Fortex voortent of luifel is vervaardigd in TenCate All Season Residential™ tentdoek. Dit tentdoek is een mix van polyester en PVA. Polyester zorgt voor sterkte en duurzaamheid, de PVA-vezel neemt vocht op en vertraagt condensvorming in de tent. De microporeuze acrylaatcoating maakt het ademend, waterdicht en weerbestendig.
TenCate tentdoek gaat jarenlang mee. Elk tentdoek heeft onderhoud nodig, hoe sterk en weerbestendig het materiaal ook is gemaakt. Met deze tien tips heeft u nóg langer plezier van uw TenCate tentdoek.
1             Zorg voor spanning, voorkom lekkage en voorkom schimmelvorming.
2             Zorg voor een goede spanning van het tentdoek en de afloop van de tent. Daardoor stroomt regenwater er gemakkelijker van af.
 
3             Raak de tent nooit met vette handen aan. Zonnebrandcrème gebruikt? Dan eerst even de handen wassen. Want vettigheid kan de waterdichtheid aantasten.
 
4             Plaats nooit stoelen of andere zaken tegen het tentdoek. Door het schuren kunnen beschadigingen gemakkelijk ontstaan, met lekkage als gevolg.
 
5             Raak het tentdoek niet aan tijdens regenbuien. Daar waar u het tentdoek toch aanraakt, kan water gemakkelijk blijven ‘hangen’. Dat verhoogt de kans op lekkage.
 
6             Hang geen was of natte doeken over het tentdoek. Bevatten deze nog zeepresten, dan komen die in aanraking met het tentdoek en kunnen ze de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aantasten. Maak daarom ook nooit de slikranden of het grond/kuipzeil                 met een sopje schoon.
 
7             Ventileer, ook als de tent niet of nauwelijks wordt gebruikt.
8             Kook niet in de tent. Moet het toch, zorg dan dat condens weg kan.
9             Maak voor het inpakken het tentdoek aan de binnenzijde schoon met licht chloorhoudend water. Neem één deel chloor op tien delen water.
10           Pak de tent altijd droog en schoon in.
(bron:www.tencate.com)
 

Vlekken verwijderen gecoat doek

Gebruik NOOIT zeephoudende middelen.
Vlekken op gecoat doek bij voorkeur direct verwijderen met lauw water en doek of zachte borstel.

Bijzondere aandacht voor:
Vogelpoep/bessen/koffie: Zo snel mogelijk verwijderen met lauw water

Hars/kaarsenvet: Laten stollen en daarna voorzichtig afhalen/schrapen (bijv. met een lepeltje). Coating niet beschadigen! Let op: speciale hars verwijderaars kunnen coating aantasten. Alleen gebruiken op ongecoat doek.

Alg/Schimmel: Algen en/of schimmels kunnen met een licht chloorhoudend water (verhouding 1:10 chloor-water) worden afgenomen. Kort in laten trekken en met ruim water en zachte borstel afspoelen. (LET OP: Lichte vergeling/verkleuring kan optreden.) GEEN schoonmaakazijn gebruiken op gecoat doek.

 

Hoe bergt u uw tent op? Aanwijzingen voor opslag

Droog oprollen
Rol de tent nooit nat op. Kan het niet anders, rol de tent dan zo snel mogelijk weer uit om te laten drogen. In elk geval binnen 24 uur.
 
Ademende opbergzak gebruiken
Zorg dat de zak waarin u de tent opbergt, goed ventileert. Gebruik bij voorkeur een katoenen, dus ademende opbergzak. En was de zak nooit met zeep.
 
Extra’s apart opbergen
Verpak het grondzeil, de ringen, scheerlijnen, gordijnen  altijd apart. Dus niet bij de tent in dezelfde opbergzak.
 
Ventilatie in de opbergruimte
Berg de tent schoon en droog op in een goed geventileerde opbergruimte.
Houdt u onze tips, praktische adviezen en aanwijzingen in acht, dan kunt u de volgende keer weer onbekommerd genieten van uw tent, het tentdoek en uw kampeervakantie.
 

 

Aanpak bij sterk verontreinigd doek:

  • Bij sterke verontreiniging enkel reinigingsmiddelen gebruiken die voor de specifieke toepassing geschikt zijn.
  • Door TenCate geteste middelen zijn o.a.: Isaclean/Deva/123products/HG/Ultramar. (Bij Fortex hebben wij de producten van Ultramar in ons assortiment).
  • Bij gebruik van  schoonmaak middelen ALTIJD de gebruiksaanwijzing van de fabrikant volgen. Na reiniging van gecoat doek met deze middelen kan her-impregneren noodzakelijk zijn.
  • Veelvuldig gebruik van deze middelen kan op termijn de sterkte van het doek aantasten. Spaarzaam gebruiken. Vraag altijd advies van de specialist.
  • Het laten reinigen van de gehele tent wordt ook door specialisten aangeboden en is in geval van sterke verontreiniging een optie. (Bij Fortex hebben wij een samenwerking met Zonklaar tentwasserij.)

 
(bron:www.tencate.com)

Share our website