Fortex

  • Home
  • informatiepagina's
  • Fortex

Fortex Caravanvoortenten is een familiebedrijf en maakt sinds 1976 op maat gemaakte voortenten voor alle caravans. Onze ervaring op het gebied van voortenten gaat terug naar 1964 waar de eigenaar, Fred Grunder, z'n eerste baan kreeg bij Rinco Campingsport. Na 12 jaar hier ervaring te hebben opgedaan is Fortex Caravanvoortenten opgericht. Fred is op zolder begonnen met het naaien van zijn eerste voortent voor een klant en al snel moest er verhuisd worden naar een grotere ruimte, dit werd een garagebox. Na een jaar was het nodig te verhuizen naar een bedrijfspand. Na een aantal jaar werd het weer noodzakelijk te verhuizen naar een groter pand. Aan de Haaksbergerstraat in Enschede werd een bedrijfspand gekocht waar we nu al 30 jaar werken aan onze voortenten. Vanaf het begin altijd gericht op maatwerk en meedenken met de klant tot een fantastisch product.

Wat onze producten betreft zijn we niet onopgemerkt gebleven. Het maatwerk bleek niet alleen voor speciale caravans een succes ,maar  ook voor de meer gangbare modellen. In 1986 is voor de hefdakcaravans een voortent ontwikkeld die de standaard werd en tot aan vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt bij veel tentenfabrikanten. De tent werd aan de caravanzijde omhoog gebouwd om stahoogte te creëren. Met dit systeem werd het meeste water naar de zijkanten afgevoerd, zodat lekkages op de rail extreem verminderden. Hiervoor waren alleen de piramide luifels/tenten ontwikkeld voor deze caravans.
In het jaar 2000 is begonnen met het ontwerpen van een nieuwe voortent met een ronde vorm. Deze vorm heeft een groot aantal voordelen wat betreft de waterafloop en stormvastheid. Vanaf 2003 hebben wij deze nieuwe tent op de markt gebracht genaamd de ''Fortex Aronde''. Wij hebben op dit moment een complete lijn van Aronde-modellen in ons assortiment. Deze voortenten zijn niet alleen uniek van vorm, maar zijn ook van hoogwaardige kwaliteit.

Wij zijn  een geheel Nederlands bedrijf en alle activiteiten werden tot 2014 vanuit onze locatie aan de Haaksbergerstraat in Enschede gedaan van ontwerp tot de aftersales. In 2014 zijn de productie en de verkoop gesplitst, allebei hebben een eigen vestiging in Enschede. De verkoop (en productie van frames) is verhuisd naar de Poolmansweg en de productie-afdeling is nog steeds aan de Haaksbergerstraat.  Hierdoor is er voor de productie-afdeling de mogelijkheid om te groeien en is er een ruimere showroom om onze modellen te laten zien. Voor een nieuwe voortent/luifel op maat,reparaties of vragen kunt u terecht bij onze vestiging aan de Poolmansweg 130 in Enschede. 


 

Share our website