Fortex versus Unico

  • Home
  • informatiepagina's
  • Fortex versus Unico

 

Fortex vs. Unico

 
Vaak wanneer mensen op zoek zijn naar een ‘ronde’ voortent (boogstokmodel) komen ze de producten van Unico en van ons tegen. We krijgen dan ook vaak de vraag: “Wat zijn de verschillen?”
Op deze pagina leggen wij uit welke verschillen wij zien en vertellen wij waarom wij bepaalde keuzes maken bij onze producten.
Maatwerk
Het belangrijkste verschil ligt volgens ons in de manier waarop wij, Fortex Voortenten, maatwerk leveren voor (bijna) alle caravans. Wij snijden het dak op zo’n manier dat deze perfect aansluit op uw caravan, rekening houdend met de schuinten en de omloopmaat. Ook kunnen we in de achterpunten een extra rits zetten t.b.v. een serviceluik.
 
Bij Unico maken ze voortenten  en luifels in een bepaalde omloopmaat (bijv. op maat voor een omloop van 950-975). Ze kunnen wel aanpassingen doen aan een product, maar dat is een andere manier van maatwerk leveren in onze optiek. Voordeel hiervan is dat ze hun producten op voorraad kunnen maken en vaak snel kunnen leveren. Bij ons is de levertijd afhankelijk van het aantal bestellingen dat gedaan is.
Het maatwerk komt niet alleen terug in de juiste maten, maar ook in de keuzevrijheid die mensen bij ons hebben. Zo kunt u bij ons kiezen uit twee hoofdkleuren, al dan niet aangevuld met een accentkleur.
Ook kunt u zelf bepalen hoe u de voorwandindeling wilt hebben; 1 deur links/rechts of 2 deuren.
Wij laten onze klanten zelf kiezen of ze de slikranden afneembaar of vast aan hun voortent of luifel willen.
Natuurlijk maken wij  ook een tochtstrook en wielafdichting op maat.
 
Het komt ook voor dat mensen hun voortent in compleet andere kleurstellingen willen bijv. dezelfde kleurstelling als hun (oldtimer) caravan. We bekijken dan samen met hen wat de mogelijkheden zijn.
 
Kwaliteit
Wat betreft kwaliteit doen Fortex en Unico volgens ons niet voor elkaar ten onder. Beiden gebruiken TenCate All-seasondoek (Residential). Beiden maken we een aluminiumframe, waarbij er kleine verschillen zitten in diameter en wanddikte. Beiden leveren een kwalitatief hoogwaardig product.
 
Uiterlijk
Wat wij qua vormgeving het meest opvallende verschil vinden is de hoogte van de boogstok t.o.v. de caravan. Bij Unico wordt de boogstok schuin geplaatst. Bij Fortex wordt deze rechtop neergezet. Door het schuin plaatsen van de boogstok wordt het vloeroppervlak kleiner dan het geval is bij een recht geplaatste boogstok.
Natuurlijk zijn er ook verschillen in de verdeling van raam en doek (design) en kleurgebruik.
 
 
Prijzen
Bij het vergelijken van een aantal gelijkwaardige producten (bijvoorbeeld Unico Bologna met petluifel en de Fortex Circum met petluifel) blijkt dat wij doorgaans lagere prijzen hanteren.
Onze prijzen zijn inclusief:
-tochtstrook op maat
-wielafdichting
-stormbanden
-stormharingen
-tentharingen (rotspennen of kunststofharingen)
 
U kunt kiezen uit (geen meerprijs):
-hoofdkleur donkergrijs design of lichtgrijs design
-evt. een accentkleur  https://www.voortent.net/2176/0/kleurcombinaties
 
-voorwandindeling: 1 deur links/rechts of twee deuren
-slikranden vast of afneembaar
 
Een aantal jaren geleden is er een KCK-test geweest waarbij beide merken met elkaar werden vergeleken. In de link hierin kunt u deze bekijken.
In de tussentijd zijn er natuurlijk wel een aantal punten veranderd doordat we ons voortdurend blijven ontwikkelen.
 
https://www.perfectmanage.eu/userfiles/2176/files/Fortex_vs_unico.pdf
 
 
 
Of u nu kiest voor een Unico of een Fortex Voortent het belangrijkste is dat u kiest voor een voortent die het beste past bij u en uw manier van kamperen én dat een u goed gevoel hebt bij de keuze die u maakt.

Share our website