Fortex Dakluifel

  • Home
  • informatiepagina's
  • Fortex Dakluifel

Fortex Dakluifel

 

Een makkelijk op te zetten luifel

Deze 240cm diepe dakluifel is door middel van een aluminium boogstok en drie dakstangen erg snel en makkelijk op te zetten. Aan de achterzijde worden stevige stormbanden naar de grond gespannen en aan de voorzijde loopt het doek tot de grond door om spanning op het doek te behouden. Standaard leveren wij er twee geïntegreerde stormbanden, 3 of 5 dakstangen, tentharingen, stormharingen en fix-on blokken bij.

Een stormband (bevestiging aan de middelste dakstang) met bijbehorende staander wordt erbij geleverd vanaf een omloop van 900cm. Deze stormband en staander bieden de mogelijkheid om de luifel extra stevig te verankeren bij zwaardere weersomstandigheden.

Het frame

Het frame is gemaakt van lichtgewicht Aluminium 28mm met Powergrips. Het  bestaat uit 1 boogstok en 3 of 5 identieke dakstangen (dit is afhankelijk van de omloopmaat, vanaf 950cm omloop gaan wij over op 5 dakstangen).

Dit frame is zeer eenvoudig in elkaar te zetten. De boogstokonderdelen zijn door middel van een elastisch koord met elkaar verbonden, geen uitzoekwerk dus.
De dakstangen bestaan elk uit twee delen; een deel met een haak (om te bevestigen aan het fix-onblok of oog aan de caravan) en een deel met een powergip. De dakstangen zijn identiek aan elkaar, ook geen uitzoekwerk hierbij dus! 
Tot 950cm omloop worden 3 dakstangen geleverd. Boven de 950cm omloop 5 dakstangen. 

Optioneel

Deze dakluifel heeft als optie om aan één of aan beide zijden een wand aan de dakstangen te plaatsen.

Het is ook mogelijk om een 'universele' zijwand te kiezen. Deze wordt dan uitgevoerd in een pvc-doek (ipv. tentdoek) omdat dit doek aan beiden kanten een coatinglaag heeft.


Hieronder ziet u een filmpje waarin wordt uitgelegd hoe de Fortex Dakluifel opgezet hoort te worden. 
 

Share our website