Standaard inclusief

  • Home
  • informatiepagina's
  • Standaard inclusief

Standaard inbegrepen

  

Wij van Fortex Voortenten leveren een kwaliteitsproduct. Dat ziet u niet alleen terug in de materialen die we gebruiken maar ook in wat we standaard, zonder meerprijs, bij onze voortenten leveren.

Elke tent wordt op maat gemaakt: Dit betekent een voortent die wat omloopmaat betreft op de centimeter nauwkeurig gemaakt wordt. Ook houden we rekening met de vorm van de caravan, de plaats van de serviceluiken en de hoogte van de caravan.

 

Tochtstrook op maat (Aronde, Ventana en Circum) 

De tochtstrook wordt zonder meerprijs op maat gemaakt voor uw caravan. Heeft u een verlaagde instap in de caravan? Ook dit verwerken wij in de tochtstrook.
De tochtstrook heeft een slikrand van 30cm en heeft handige afspanpunten.

Naast de tochtstrook leveren we een passende wielafdichting. Dit kan met een ronde pees zijn, een rechte pees, met drukknopen of een losse hoes voor om het wiel. Welk soort wielafdichting is afhankelijk van het type caravan en welke voorziening aan de caravan zit. 


 

Stormbanden geïntegreerd

 
Aan elke voortent of luifel zitten aan de voorzijde  mogelijkheden om een stormband te bevestigen. Uiteraard leveren we daar een stormband en de benodigde stormharingen en rubbers bij.
Een extra luifel heeft standaard 3 stormbanden. Voortenten voor hefdakcaravans hebben aan de caravanzijde standaard twee extra stormbanden (4 in totaal).
 
        

     

Stormharingen en rubbers

Wij leveren natuurlijk ook de benodigde stormharingen en rubbers mee. De rubbers worden tussen de stormband en de haring geplaatst, zodat deze de grootste spanning opvangen en dit dus niet op de aanhechtingen van de voortent/luifel komt.
Umefa Carrosserie rubber  


   
      

Ten Cate Allseason Residential

Ten Cate

Onze voortenten en luifels worden grotendeels vervaardigd uit Ten Cate tentdoek (dak en wanden). De onderbaan en slikranden zijn van PVC (polyester versterkt) en onze biezen zijn van  teflon-gecoat polyesterdoek gemaakt. Dit is volgens ons de perfecte combinatie van kwaliteit en toch licht in gewicht.
Het gebruik van deze materialen maakt onze voortenten zeer geschikt voor een heel seizoen kampeerplezier. 
 


Kleurcombinaties

Al onze voortenten zijn op maat gemaakt. Dit geeft u de mogelijkheid om een hoofdkleur te kiezen en een accentkleur. De accentkleur wordt aangebracht in de afhangende (rondlopende) strook langs het dak aan de voorzijde van de Aronde tent/luifel en een strook boven de zijkanten. Zie onderstaande afbeeldingen voor mogelijke kleurcombinaties.


 

Aluminium 28mm Powergrip frame

een stevig 28 x 1,5mm buis wordt gebruikt voor de boogstokken om een stevige constructie te krijgen. De dakstangen worden gemaakt van een 28 x 1 mm buis om het frame lichter te maken. De verbinding van dakstang naar boogstok wordt gemaakt met een stalen hoekstuk. Deze hoekstukken zijn niet alleen erg stevig maar ook stabieler en minder gevoelig voor schade dan klemverbindingen. 
Door de Powergrips van Piper kunnen de stangen eenvoudig worden gesteld en op spanning worden gezet.
 

 

Fix-onblokken

Bij onze voortenten en luifels voor 'normale', hoge caravans is de bevestiging van de dakstangen aan de caravanzijde middels een dubbele pees waaraan fix-onblokken bevestigd kunnen worden. Onze voortenten worden standaard voorzien van Fix-on-blokken van Isabella. U betaalt hier niets extra voor.
 

IMG 1780                fix-on

      

 

Haringen

onze voortenten en luifels worden standaard geleverd met de benodigde hoeveelheid haringen. U kunt hierbij aangeven welke soort uw voorkeur heeft (gras/klei-haringen of rotspennen.)
 

 

Kleppen over ramen bij alle voortenten

Elke Aronde- en Circum voortent wordt standaard voorzien van kleppen over de ramen aan de buitenzijde.
Deze kleppen hebben niet alleen een verduisterende werking, maar ook een warmtewerende. Daarom worden deze kleppen ook aan de buitenzijde van de voortent geplaatst. Bijkomende voordeel van de kleppen aan de buitenzijde is dat de klep het raamfolie beschermt tegen UV-licht. Wanneer u alleen in het weekend aanwezig bent op de camping, dan kunt u de rest van de week de kleppen dicht laten, waardoor het raamfolie langer mooi blijft.
Bij de Ventana-modellen kunt u kiezen of u de raamafdichtingen aan de binnenzijde of buitenzijde wilt.. Het voordeel van aan de binnenzijde is dat u niet naar buiten hoeft om de kleppen te sluiten (en er is makkelijker bij te komen).
Doordat de kleppen aan de binnenzijde zitten bij deze voortent  blijven de belijningen vanaf de buitenzijde zichtbaar.
Bij kleppen aan de buitenzijde beschermt u uw raamfolie meer.
 

 

 

Afspanpunten

Aan elke onderzijde waar een boogstok staat, wordt een gesp aan het doek bevestigd met daarin een spanband. Deze spanband plaatst u onder de boogstok waardoor het mogelijk is het doek op het frame te spannen. Met de afspanrubbers en haringen spant u de tent of luifel op de grond af. De tent staat superstrak, maar het tentdoek kan toch meegeven wanneer er veel wind tegenaan komt. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel belasting op de onderbaan komt wanneer u uitsluitend, met bijvoorbeeld spanbandjes, naar de grond afspant. 
De afspanrubbers van Campion (Campioflex) zitten al aan de voortent bevestigd, wel net zo handig!
IMG 2861


 

 

 

Ventilatie

Elke voortent is aan de voorkant voorzien van grote ventilatiepunten links en rechts. Deze zijn af te sluiten met een klep aan de buitenzijde  wanneer u deze niet wenst te gebruiken.
IMG 2750

 

 

Share our website