Fortex Skiservice

 • Home
 • informatiepagina's
 • Fortex Skiservice

Fortex Skiservice Enschede


U kunt bij ons terrecht voor skiservice. Bij ons in de winkel kunt u terecht om uw ski's of snowboards te brengen. Bij ons kunt u makkelijk parkeren om de ski's bij ons aan te bieden. Wij kunnen beoordelen wat nodig is en in overleg met de klant kijken we of alleen waxen of dat  kleine/grote onderhoudsbeurt nodig is. Wij kunnen ook het belag repareren wanneer nodig. De kosten van deze reparaties zijn afhankelijk van wat er gedaan moet worden.

In onze eigen werkplaats werken wij met een Montana volautomatische skiservice machine. hierbij zijn verschillende onderhouds programma's mogelijk. Hierbij wat uitleg over onze werkwijze:

Als een ski nog in goede conditie is en de kanten zijn nog scherp over de gehele lengte van de ski, dan is het alleen nodig om de ski's of snowboard te waxen. Met onze Wax Future methode  dringt de wax beter in de ski waardoor je langer een goed gewaxte ski of snowboard hebt. 

Zijn de kanten niet geheel scherp meer, dan bieden wij een kleine beurt aan. Eerst worden de ski's of het snowboard schoon geborsteld en vervolgens door onze volautomatische machine steen geslepen. Vervolgens wordt de ski gewaxt en gepolijst. Voor een kleine beurt mag het belag niet volledig uitgedroogd zijn. Dan is een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk.

Wanneer een ski lang geen onderhoud heeft gehad of intensief gebruikt is dient het belag ook geschuurd te worden. Hierbij wordt de structuur van de het belag glad geschuurd en wanneer nodig kunnen wij aan het belag reparaties uitvoeren. Daarna wordt het belag en kanten 'steen geslepen'. Na een wax future behandeling polijsten wij het belag tot een superglad resultaat.

 

Ski of snowboard reparaties.

Wanneer een ski diepe krassen vertoont in het belag, dan moeten wij deze eerst vullen voordat deze een volgende bewerking krijgt. We beginnen met het belag met de bandslijpmachine op te schuren en vervolgens worden op de benodigde plaatsen belag toegevoegd. Vervolgens wordt het belag glad geschraapt en klaar gezet voor de volgende werking.

Steen voorslijpen. 

Wanneer de ski een mooi belag heeft, bij bijvoorbeeld een kleine beurt of na belag reparatie dan kan het steen voorslijpen beginnen met onze volautomatische Montana slijpmachine. De machine begin met het voorslijpen van de ski's of snowboard.

 
Steen structuur slijpen.
De volgende werking is structuur slijpen in het belag, hierbij wordt een lineaire structuur geslepen in de ski, die verbeterd het glijvermogen van de ski en zorgt dat de wax langer actief blijft onder de ski. Structuur slijpen gebeurd met dezelfde slijpsteen in de machine, alleen wordt de steen voor deze bewerking opnieuw diamant geslepen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde structuur? Vraag ons dan even naar de mogelijkheden. 

Kanten slijpen
De kanten van de ski's worden op 88 graden geslepen, dit is de ideale hoek waarbij de ski goed grip heeft. Onze machine heeft een band slijp systeem waarbij de kanten vlijmscherp geslepen worden. Afhankelijk van staat van de kanten wordt deze bewerking 1 of 2 keer gedaan. Bij een kleine beurt is deze bewerking niet nodig, hierbij wordt direct overgegaan naar kanten tuning, wax future waxen en polijsten. 

b
Kanten Tuning
Aan de onderkant van de ski is door het steen slijpen en structuur slijpen een lichte structuur in de staalkant gekomen. Om dit mooi glad te maken is een kantentuning noodzakelijk. Dit wordt vaak overgelagen bij skiservice, maar niet bij ons. De onderkant van de ski krijgt een extra behandeling en dit is tevens de laatste slijpbehandeling.


Wax Future
Wij waxen met onze wax future waxmachine. Dit is een techniek met infra rood. De ski wordt geleidelijk voorverwarmd door deze machine. Handmatig brengen wij de wax aan op de ski. Vervolgens verwarmt de machine de ski nog meerdere malen om de wax diep in de ski te laten trekken. Deze manier van waxen zorgt voor duurzamere waxlaag die langer meegaat. We laten de ski afkoelen en vervolgens wordt het belag gepolijst.


De prijzen zijn als volgt:

Prijzen

Ski's*

 • Wax Future €15,-

 • Kleine beurt €20

 • Grote beurt €35,-


Snowboards**

 • Wax Future €15,-

 • Kleine onderhoudsbeurt €23

 • Grote onderhoudsbeurt €46,-


Kinderski's kunnen ook aangeboden worden. Hier hebben we aangepaste tarieven voor. 
 

 • Wax Future €10,-

 • Kleine beurt €15

 • Grote beurt €25,-

Deze prijs is van toepassing bij snowboards aangeleverd zonder binding. Bij snowboards aangeleverd met binding geldt een toeslag van € 10,00


Reparaties aan ski’s en snowboard gaan altijd in overleg

 

 

 

 
 

Share our website