zeilmakerij

  • Home
  • informatiepagina's
  • zeilmakerij

Fortex Spatschermen


Als bedrijf of instelling zijnde moet je er voor zorgen dat je voldoende maatregelen treft om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Een mogelijk beschermingsmiddel van de werkplek is een zogeheten spatscherm (of kuchscherm, coronascherm oid).  Onze coronaschermen worden uitgevoerd met raamfolie. Dit materiaal is licht in gewicht en is eenvoudig te reinigen met een (vochtige) doek.  Zo zijn ze gemakkelijk (ver)plaatsbaar en ze beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus wanneer mensen hoesten, kuchen en niezen.

Het coronavirus verspreidt zich namelijk voornamelijk via nies- en hoestdruppels. Via die weg kan het virus direct van mens tot mens worden overgedragen. Een afscheiding door middel van een coronascherm voorkomt dat mensen elkaar direct besmetten wanneer ze hoesten, niezen of kuchen. Let wel op: volledige garantie op een coronavrije werkplek geeft dit product niet. Neem dus de maatregelen van het RIVM ten alle tijden in acht. Hou dus anderhalve meter afstand, schud geen handen en was je handen goed met zeep en water.
 

Wie heeft baat bij onze coronaschermen?

Het blijkt in de praktijk vaak lastig om 1,5 meter afstand te houden. Zeker op plekken waar veel mensen bijeenkomen. Daarom is ieder bedrijf  of instelling waar mensen op dichtbij elkaar werken of waar klanten komen, gebaat bij het installeren van (een aantal) coronaschermen. Denk hierbij aan kantoorruimtes, supermarkten, winkelbalies, scholen,  restaurants, kantines.

Iedere goede werkgever wil graag een gezonde en veilige werkplek creëren voor hun werknemers en eventule klanten . Met het installeren van (een aantal) coronaschermen ben je in ieder geval al op de goede weg om te voldoen aan de maatregelen.
 

Welke schermen hebben wij?

Wij hebben een staande variant, met een lichtgewicht aluminium frame. Het scherm zelf is van stevig raamfolie. Het scherm is: 85cm x 150cm. Deze schermen kunnen ook aan elkaar bevestigd worden dmv een koppelstukje.
We hebben ook een hangende variant, deze bestaat uit twee aluminium buizen, met openingen om een touw aan te bevestigen, zodat het scherm opgehangen kan worden.

 

Hoe werkt een spatscherm tegen corona?

De werking van een spatscherm tegen corona is zeer eenvoudig. Je plaatst hem staand naast je bureau of hangt hem bijv. boven je balie en wanneer iemand niest, hoest of kucht houdt het spatscherm de nies- en hoestdruppels tegen. Op die manier voorkom je eventuele verspreiding van het coronavirus. De schermen zijn eenvoudig te reinigen met een doek.

Share our website