Onderhoud aan uw Fortex voortent

  • Home
  • informatiepagina's
  • Onderhoud aan uw Fortex voortent

 Zó blijft TenCate tentdoek goed
Tien tips voor een nóg langere levensduur
 
Een Fortex voortent of luifel is vervaardigd in TenCate All Season Residential™ tentdoek. Dit tentdoek is een mix van polyester en PVA. Polyester zorgt voor sterkte en duurzaamheid, de PVA-vezel neemt vocht op en vertraagt condensvorming in de tent. De microporeuze acrylaatcoating maakt het ademend, waterdicht en weerbestendig.
TenCate tentdoek gaat jarenlang mee. Elk tentdoek heeft onderhoud nodig, hoe sterk en weerbestendig het materiaal ook is gemaakt. Met deze tien tips heeft u nóg langer plezier van uw TenCate tentdoek.
1             Zorg voor spanning, voorkom lekkage en voorkom schimmelvorming.
2             Zorg voor een goede spanning van het tentdoek en de afloop van de tent. Daardoor stroomt regenwater er gemakkelijker van af.
 
3             Raak de tent nooit met vette handen aan. Zonnebrandcrème gebruikt? Dan eerst even de handen wassen. Want vettigheid kan de waterdichtheid aantasten.
 
4             Plaats nooit stoelen of andere zaken tegen het tentdoek. Door het schuren kunnen beschadigingen gemakkelijk ontstaan, met lekkage als gevolg.
 
5             Raak het tentdoek niet aan tijdens regenbuien. Daar waar u het tentdoek toch aanraakt, kan water gemakkelijk blijven ‘hangen’. Dat verhoogt de kans op lekkage.
 
6             Hang geen was of natte doeken over het tentdoek. Bevatten deze nog zeepresten, dan komen die in aanraking met het tentdoek en kunnen ze de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aantasten. Maak daarom ook nooit de slikranden of het grond/kuipzeil met een sopje schoon.
 
7             Ventileer, ook als de tent niet of nauwelijks wordt gebruikt.
8             Kook niet in de tent. Moet het toch, zorg dan dat condens weg kan.
9             Maak voor het inpakken het tentdoek aan de binnenzijde schoon met licht chloorhoudend water. Neem één deel chloor op tien delen water.
10           Pak de tent altijd droog en schoon in.
(bron:www.tencate.com)
 

Een vlekje verwijderen? Praktische adviezen

Veeg regelmatig schoon
Veeg het (droge) tentdoek regelmatig schoon met een droge borstel. Daarmee voorkomt u dat het tentdoek te vuil wordt. Neem een spons en een droge doek en gebruik die alleen voor het schoonmaken van de ramen en slikranden.
 Vermijd zeep
Vlekken uit het tentdoek verwijderen? Laat ze eerst goed opdrogen. Probeer het dan met een borstel. Lukt dat niet, gebruik dan lauw water. Gebruik nooit zeep of chemische middelen. Die tasten de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aan.  
Droog borstelen
Bessen, vogelpoep en zand verwijdert u het beste door het droge tentdoek gewoon te borstelen. Reinig eventueel met lauw water. Maar verder moet u er niets aan doen. Hars op het tentdoek? Borstel het droge tentdoek. En verder niets aan doen.
Gecoat tentdoek maakt u schoon met licht chloorhoudend water (verhouding 1:10).
 

Hoe bergt u uw tent op? Aanwijzingen voor opslag

Droog oprollen
Rol de tent nooit nat op. Kan het niet anders, rol de tent dan zo snel mogelijk weer uit om te laten drogen. In elk geval binnen 24 uur.
 
Ademende opbergzak gebruiken
Zorg dat de zak waarin u de tent opbergt, goed ventileert. Gebruik bij voorkeur een katoenen, dus ademende opbergzak. En was de zak nooit met zeep.
 
Extra’s apart opbergen
Verpak het grondzeil, de ringen, scheerlijnen, gordijnen  altijd apart. Dus niet bij de tent in dezelfde opbergzak.
 
Ventilatie in de opbergruimte
Berg de tent schoon en droog op in een goed geventileerde opbergruimte.
Houdt u onze tips, praktische adviezen en aanwijzingen in acht, dan kunt u de volgende keer weer onbekommerd genieten van uw tent, het tentdoek en uw kampeervakantie.
 
(bron:www.tencate.com)

Share our website